Ahad, 7 Jun 2015

KEKALKAN TENAGA SEMASA BERPUASA



Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca JagaSihat.com .. Mudah-mudahan kalian semua dilindungi Allah dan sentiasa dirahmatiNya. Segala puji-pujian hanya untuknya.

Baik, dapat juga saya selitkan sedikit masa untuk berkongsi dengan semua. Ramadhan hampir menjelang... kalau ak silap saya, lebih kurang dalam satu ke dua minggu saja lagi. Mudah-mudahan sempatlah kita menikmati bulan mulia ni ye..banyak ganjaran yang dijanjikan dalam bulan mulia ini asalkan ibadat yang dilakukan penuh keikhlasan ditunaikan mengikut sunnah.

Walaupun berpuasa, tugasan harian tetap kita perlu laksanakan seperti biasa kan. Bagi ibu yang baru pertama kali berpuasa dan menyusukan bayi atau berbadan dua mungkin ini satu pengalaman yang mencabar kerana ibu-ibu ini memerlukan air yang lebih dalam tubuh mereka.

Begitu juga bagi yang sememangnya bekerja menggunakan tenaga sepanjang hari. Usahkan yang bekerja, suri rumah juga tak terkecuali perlu melakukan kerja-kerja rumah seperti biasa kan.

Air memang penting dalam tubuh kita. kehilangan air boleh menyebabkan dehydration (kekurangan air dalam tubuh). Cuaca panas turut menyumbang kepada dehydration ini. Jadi, bagaimana nak elakkan dehydration ini? 

Usah risau, JagaSihat.com ada penyelesaiannya. 

Hanya dengan minuman angkasawan ini, anda boleh kekal bertenaga sepanjang hari. InsyaAllah, dapat membantu anda melakukan kerja-kerja harian dan ibadat dengan lancar dan sempurna. Minuman ini dapat membantu mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh.


Minuman angkasawan yang saya maksudkan adalah PERFORMANCE DRINK dari Shaklee. Minuman berperisa oren ini sebenarnya telah wujud sejak 1980an lagi.Pada tahun 1980an, saintis Shaklee dan University Yale bekerjasama dalam membantu projek penerbangan Deadalus (Human-Powered Flight Programme). Performance adalah minuman sukan yang pertama bagi para athlete di Amerika Syarikat. Melalui pemerkasaan Performance, penerbangan Deadalus mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekodnya masih bertahan hingga kini!

Pada tahun 1990an pihak NASA pergi ke SHAKLEE dan meminta dibuatkan minuman khas untuk para angkasawan mereka. Para angkasawan NASA sering mengalami GRS - General Re-Entry Syndrome, iaitu gejala kelesuan, keletihan melampau, pening kepala, sakit perut dan sebagainya.
Maka, terciptalah ASTROADE iaitu Performance Drink yang ramai diamalkan para athlete hingga kini.. Performance Drink ni juga sangat sesuai untuk menggantikan minuman yang manis2,
Minuman berkarbonat, minuman tenaga yg sememangnya banyak gula!!!

Minuman ini sebenarnya telah digunakan oleh angkasawan dan para athlete untuk memastikan diri mereka sentiasa kekal bertenaga dangan cara yang sihat, tanpa kesan sampingan seperti minuman tenaga di pasaran.




PERBEZAAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE 

Formula unik dalam Performance Drink

Opti-Lyte adalah campuran saintifik elektrolit untuk menyokong tahap penghidratan optimum. Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air dan mempunyai lebih banyak elektrolit dari jenama yang terkemuka.

Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokongpenghidratan optimum.

Gabungan karbohidrat yang dimaksudkan (dulu dikenali sebagai formula OptiCarb), termasuk glukosa, fruktosa dan maltodekstrin. Glukosa dan fruktosa adalah karbohidrat ringkas untuk penyerapan yang cepat. Maltodekstrin adalah karbohidrat yang lebih kompleks yang direka untukmemanjangkan penyerapan untuk membantu mengekalkan tenaga dan daya tahan.

Saya kongsikan juga senarai atlet yang diperkasakan oleh performance drink

1. Craig Blanchette -Wheelchair racer/world record holder
2. Dean Karnazes -UltraMARATHONER
3. Carla Overbeck -Co-Captain US Olympic Soccer Team/ Olympic Gold 1996/ Soccer Coach
4. US Ski Team and SnowBoarding Teams -Elite level ski and snowboard team
5. Carly Piper -Elite Level Swimmer
6. Nia Abdallah -2004 Olympic silver medalist in taekwondo
7. Eli Bremer -Pentathlete
8. Gary Hall Jr -Elite Swimmer, Gold Medalist
9. Bethany Hart -Bobsledding and Hammer throw
10. Kent Bostick -Elite Cyclist, Masters World Champion, Medalist
11. Carl Rundell -Marathon Runner
12. USC Tennis Team -Official Nutritional Sponsor
13. NASA -Official Product Created for Space travel (Shaklee Performance is known as Astro Aid to NASA)

 Di Malaysia pun ada....




Pengalaman mereka yang minum performance ketika berpuasa


Ha.. dah tahukan kelebihan Performance Drink ni.. Tunggu apa lagi? hubungi saya di

 

Ayu
019-4110544
SMS | Wassup | Wechat

Jangan lupa Dapatkan penjimatan dan Konsultasi PERCUMA dari saya

Penghantaran ke seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak
Catat Ulasan